Urasampo webinaarit: Jos et sä soita!

11.03.2019 00:00

Jos et sä soita!

Soittaminen osana työnhakuprosessia herättää keskustelua, niin työnhakijoissa kuin rekrytoijissa. Asiasta ollaan montaa mieltä. Itse rekrytoijana koen, että hyvä (?) puhelu auttaa niin työnhakijaa kuin rekrytoijaa kohti maalia.

Mielestäni rekrytoijalla, niin ammatikseen rekrytointeja tekevällä konsultilla kuin esimiehellä, joka rekrytoi tiimiinsä, tulee olla aikaa juuri työnhakijan puhelun verran – rekrytoinneissa olemme yhden isoimman organisaation päätöksen äärellä. Aika tälle tärkeälle asialle kyllä varmasti löytyy, jos vain niin haluamme.

Millainen on sitten hyvä puhelu työtä hakiessa?

Hyvästä puhelusta löytyy kärki, idea, ajatus. Miksi sinä soitat, juuri nyt, juuri tähän tehtävään ja tälle henkilölle? Tavoitteena puhelulle voi olla saada sellaista lisätietoa että työnhakija pystyy todella erottumaan hakemuksellaan ja CV:llään. Soitat siis sellaisen tiedon perään, jota et ole löytänyt muutoin etsimällä ennen hakemuksen työstämistä. Esitä täsmäkysymyksiä, älä kysy itsestään selvyyksiä.  Ja mitä se taas kertookaan soittajasta? Ajattelen itse, että jos olemme jostain asiasta todella kiinnostuneita, olemme myös valmiita näkemään vaivaa sen eteen, etsimään tietoa. Motivaatio, into, palo, halu -- tietää, selvittää ja tulla rekrytoiduksi.

Entäpä jos haet työhön, johon oleellisesti kuuluu myös puhelin työvälineenä, tai kommunikointi yleensäkin, harvoin kommunikoimme vain kirjoittaen. Soita ihmeessä, näytä että työskentely tälläkin työvälineellä on sinulle luontevaa.

Tärkeää on toki saada myös tietoa, jolla varmistat, että tehtävä on sopiva juuri sinulle, ja sinä tehtävään.

Useimmat meistä myös nauttivat hyvistä keskusteluista :)!

Soittamisen äärelle pysähdymme laajemmin Urasammon webinaarissa tiistaina 19.3. klo 14-15.15. Pohditaan millaisia ovat hyvät kysymykset tai mitä itsestä kannattaa kertoa puhelussa. Onko se puhelu lopulta kuitenkin mahdollisuus ottaa pientä etumatkaa? Soittaisithan -- valmistellusti, mutta kuitenkin juuri omana itsenäsi, sinä ja ajatuksesi ovat tärkeitä!

Urasampon maaliskuun webinaarit kaikkineen löytyvät täältä. Käymme läpi työnhaun erityispiirteitä, verkostoitumista rekrytointimessuilla sekä työpaikkahaastatteluun valmistautumista.