Millainen CV toimii, millainen hakemus vakuuttaa?

16.09.2018 00:00

Syksy ja uudet tuulet, joskus myrskytuuletkin. Kesän aikana levänneeseen mieleen pyrkii syksyn mittaan ajatus uudesta työstä, uusista haasteista ja uudesta mielenkiintoisesta organisaatiosta, johon juuri minulle olisi juuri se tarvittava osaaminen, kyky kehittää ja kehittyä sekä ennen kaikkea – into ja halu olla mukaan viemässä sellaisia tuotteita ja palveluita eteenpäin joihin itsekin uskon. Loistaa yhdessä työyhteisöni kanssa!

Miten niitä töitä sitten haetaan? Urasampo antaa hyviä vastauksia ja on ilo olla mukana keskustelemassa ryhmän kanssa torstaina 20.9.2018 CV:n ja hakemuksen merkityksestä rekrytointiprosessissa.

 

Jokainen rekrytoija lukee CV:täsi omalla tavallaan, yhtä oikeaa totuutta ei ole. Ehkä kuitenkin ainakin seuraavien asioiden äärelle on hyvä pysähtyä pohtimaan, mitä nämä tarkoittavat sinun CV.n ja hakemuksen kohdalla.

1)      CV:n sisältö on ehdottoman paljon tärkeämpi kuin visuaalinen ulkoasu. Mutta eikö vain, miellyttävän, selkeän ja helposti hahmotettavan viestin ääreen pysähdyt myös itse mieluummin? Huolehdi siis että CV:si on ulkoasultaan huoliteltu ja lukemaan houkutteleva, tekstiltään napakka ja ymmärrettävä, eikä aiheuta pituudellaan ”tietoähkyä”.

2)      Kaikki tieto ei ole tarpeellista kaikille, ei myöskään CV:ssä. On tärkeää että hahmotat itse oman osaamisesi kärjen, uskot itse omiin mahdollisuuksiisi ja paketoit tämän muotoon jonka avulla rekrytoija hahmottaa sinun tuomasi hyödyn tehtävään. Kehitin, analysoin, toteutin, saavutin – tekeminen ja saavutukset kiinnostavat aiemmista työtehtävistä. Myös opintojen osalla: opintoviikkoja tärkeämpi viesti on, kuinka olet asian omaksunut ja sen kykenet käytäntöön viemään. Nyt on hyvä paikka olla ylpeä omista onnistumisistaan, pienistä tai isoista.

3)      Verkostojen merkitys itse työn hakemisessa saa koko ajan isompaa roolia, mutta niin myös työssä. Kukaan meistä ei tiedä kaikkea, eikä tarvitse : verkostoissa on voima joka vie meitä eteenpäin työelämässäkin. Avaa rekrytoijalle omia verkostojasi: kenen kanssa, mitä ja missä oletkaan tehnyt ja saavuttanut.

4)      Motivaatio, halu, into, palo! Pääsääntöisesti kai haluamme itsekin työkaveriksi henkilön joka syttyy ja innostuu työssään. Osaamisen rinnalla on tärkeää, että jo CV:ssä ja hakemuksessa saat esiin motivaatiosi kyseistä organisaatiota ja työtehtävää ajatellen. On hyvä muistaa, että yksi CV sellaisenaan toimii yhtä työpaikkaa hakiessa: paras (ja kenties helpoin)  tapa osoittaa omaa motivaatiotaan on pohtia kirjoittaessaan koko ajan, mitä tämä tarkoittaakaan juuri tässä työtehtävässä, tässä organisaatiossa, asetettuja tavoitteita täytettäessä – mitä juuri Sinä viet mennessäsi!

Keskustelu asian ympärillä jatkuu torstaina!

http://www.urasampo.fi/