Vinkkejä työnhakuun: Työnhaun markkinointipuhelut

04.10.2016 00:00

Miksi soittaisin?

Uranosteen webinaarissa 11.10. käydään läpi työnhaun markkinointipuheluita. Työnhakemisen prosessi alkaa soittamisesta, se on ehkä tärkein osuus työn etsinnässä, puhutaan sitten piilotyöpaikkojen ”metsästämisestä” tai kohdennetusta hausta, vastauksesta työpaikka ilmoitukseen.

 

Kylmäsoitot on monelle myyjälle se työn tuskallisin osuus, mutta pakollinen. Samoin työnhaussa: tuntuuko pelottavalle ja epämiellyttävälle, ahdistaako? Hyvällä, sujuvalla puhelulla kuitenkin erotut eduksesi, kykenet räätälöimään hakemuksesi entistä paremmin ja etenet rekrytointiprosessissa.

Soittamisessa, kuten oikeastaan kaikessa työnhakuun liittyen, on tärkeää tuntea itsensä ja tuntea haettava työtehtävä/organisaatio. Valmistautuminen on siis taikasana myös työnhaun puheluissa.

Lisäksi

 

Jos soittaminen on sinulle kovinkin vaikeaa, tunnista oma tapasi toimia haastavissa tilanteissa ja etsi ratkaisu. Kalenteroi soittoaika, aseta itsellesi tavoite? Mieti kuinka opinnoissa tai työelämässä olet kampittanut vaikeat hetket. Nosta esiin onnistumisen tunne. Hymysi kuuluu soittaessa!

Mistä sitten löytää niitä yrityksiä, joihin soittaa ”kylmiä puheluita”. Siitäkin muutama sana tiistain webinaarissa, ollaan kuulolla siis. Webinaari on myöhemmin kuunneltavissa myös tallenteena www.uranoste.fi