Kesäloma kuuluu kaikille – osa 2, yrittäjän loma, onko sitä?

24.06.2019, Jaana

Kirjoitin aiemmin kesäloman tärkeydestä uranvaihtajille, työnhakijoille. Moni työnhakija pohtii, että voinko jäädä lomalle projektistani, mitä menetän, jos jään. Sama pyörii monen pienyrittäjän mietteissä. Kuinka suunnittelen ja toimin, että voin jäädä lomalle? Tai tarvitsenko edes lomaa, kun teen juuri sitä mitä haluan ja mistä nautin – kuuluisa yrittäjän vapaus!

Edelleen olen samaa mieltä, että kesäloma kuuluu kaikille, myös pienyrittäjälle, ja väitän että hyvällä suunnittelulla se on myös mahdollinen.  Se on päätettävä asia, hyväksyttävä asia, ja ennen kaikkea kai suunniteltava asia ja itsensä tuntemista. Osa meistä tarvitsee sen kaksi-kolme viikkoa yhtäjaksoista lomaa, osalle riittää mahdollisuus pitää pidennetty viikonloppu silloin tällöin. Tärkeintä on, että yrittäjä ei jätä lomaansa viettämättä omaa jaksamistaan uhmaten. Ja että yrittäjäkin muistaa, että ne läheiset, perhe ja ystävät kaipaavat myös yrittäjän vapaa-aikaa, yhdessä olemista.

Lomailevalle yrittäjälle ei palkkaa tule, eikä lomarahoja – toisen maksamana. Yrittäjä on niistä itse vastuussa.  Tässä tullaan suunnitteluun: kyvykkyyteen (ja haluun) täyttää vuosi etukäteen niin että heinäkuussa voi lomailla pari viikkoa. Ja mitä kummaa, jouluna vielä lisää yhden viikon! Tieto siitä, että et tällöin ole tapaamassa asiakkaita, et myymässä tuotteita etkä palveluita tulee tiedottaa ajoissa asiakkaille, suunnitella yhdessä heidän kanssaan aikataulutus, niin ennen lomaa kuin loman jälkeen: mitä teemme ja milloin, pärjääthän lomani aikana?  Loman aikainen työ tehdään ennen ja jälkeen lomaa. Varmasti myös oman arvomaailman kanssa saa käydä keskustelua: kuinka paljon pienempää tulotasoa lomani tietää? Kuinka paljon enemmän voisin tehdä töissä ollessani? Eli on päätettävä, mitä minä oikeasti haluan, loman plussat ja miinukset. On uskottava itseensä ja palveluunsa, asiakkaat eivät katoa loman aikana.

Lyhyestäkin lomasta on hyötyä! Oman hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että annamme aivoillemme lomaa. Tämän päivän työelämä vaatii jatkuvaa saatavilla olemista, sen tiedetään väsyttävän itse työtä enemmän. Työkuormituksesta onnistunut palautuminen edistää ihmisen hyvinvointia ja toimintakykyä, antaa tilaa luovuudelle ja saa yritystoiminnankin kenties entistä parempaan loistoon.  Palautumista tapahtuu niin lyhyempien taukojen kuin lomien aikana, se edellyttää irrottautumista työstä ja saman aikaisesti voimavarojen täydentämistä.  Rohkaisen siis laittamaan työsähköpostiin merkinnän lomasta ja lomalta paluusta, nauttimaan aikatauluttomuudesta. Hyvää kesää!

Lue lisää »

Kesäloma kuuluu kaikille – osa 1!

04.06.2019, Jaana

Tämä on ensimmäinen blogini – ei parempaa aikaa sen kirjoittamiseen kuin nyt lomien kynnyksellä.  Ihana kesä, kärpäset, aurinko, lämpö. Hetken hengähdys edessä. Enpä tiedä ihmistä, jolle loma ei tekisi hyvää – enpä kai haluakaan tietää.

Uravalmennettavieni kanssa keskustelen hyvin usein, että ajatuksia ei tohtisi irrottaa hetkeksikään työnhausta. Siihen kuitenkin kannustan.  Takana voi olla raskas ja kovinkin työteliäs kevät: useampi kuukausi on ehkä jo pohdittu omaa työmarkkina-arvoa, asiantuntijuuden ja osaamisen ydintä, on pohdittu kiinnostuksen kohteita, unelmiakin. On tehty töitä CV:n sisällön ja LinkedIn verkostoitumisen kanssa. Olkapäällä istuu kuitenkin ”joku”, joka sanoo ”paina, paina, puske, puske”….

Tässä vaiheessa kevättä istahdan usein rauhassa uravalmennettavani kanssa pohtimaan tulevaa: osan kanssa väännetään tässä hetkessä exceliä, osan kanssa tehdään projektisuunnitelmaa, osan kanssa kirjaillaan hyvin vapaamuotoisesti asioita ylös. Mutta kirjataan, raportoidaan, ihan vain itselle, omaan käyttöön.

Ensinnä: analysoi jo tehty. Onko ollut asioita, jotka ovat turhauttaneet työhaussa? Asioita, jotka eivät ole edistäneet työllistymistäsi? Päätä luopua niistä, päätä tehdä toisin. Missä olet onnistunut, mikä on vienyt sinut kohti tavoitettasi, mitä ja kuinka olet tuolloin toiminut? Poimi onnistumiset ja pyri hyödyntämään niitä tulevaisuudessakin.

Toiseksi: suunnittele ja aikatauluta. Mitä ehdit tehdä vielä kesäkuussa: jatka verkostoitumista, kartoita kiinnostavia yrityksiä, mietti erilaisia opintovaihtoehtoja, ota ensimmäiset kontaktit, avaa keskustelua työuraasi ajatellen tärkeiden ihmisten kanssa.

Mieti mitä teet elokuussa, laita kalenteri muistuttamaan sinua aktivoitumisesta: kurssi tai opinnot, mahdollisesti jo sovittu tapaaminen, lista yrityksistä, joita aiot lähestyä aktiivisesti, toimintasuunnitelma.  On siis jotain mihin palata elokuussa. Päätä milloin loma loppuu, niinhän olet tehnyt aiemminkin. Työelämää on siis jälkeen lomienkin.

Kolmanneksi: sovi kesätreffit, anna aikaa läheisellesi, huolehdi itsestäsi. Anna lupa unelmoida. Hautaa varpaat hiekkaan tai nukahda laiturin nokkaan, kuuntele linnunlaulua. Tai kierra festarilta toisille, nauti toreille ja terasseilla -- mikä sinulle onkin tärkeää ja mieluista juuri nyt. Anna kesän rentouttaa. Auringon lämmittämät ajatukset voivat tuoda sinulle syksyyn jotain aivan uutta. Ehkäpä ura-ajatuksesi selvenevät kesällä odottamattomaankin suuntaan, energia antaa rohkeutta ajatella uusia, erilaisiakin ratkaisuja.

Hyvää kesälomaa Sinulle uusien urien etsijä!

-Jaana

Lue lisää »