Missä työt piileksii?

14.02.2020, Jaana

Työnantajien toiminta rekrytoinneissa on muuttunut, ja muuttuu koko ajan. Näin myös työnhakijan tulee muuttaa omaa toimintatapaansa työtä hakiessa – jo työssä ollessaan. Oman osaamisen tunnistaminen ja sen aktiivinen esiintuominen korostuu. Oman työnhaun kärki ja tavoitteet on hyvä selvittää ensin itselleen, että osaa kertoa ne mahdolliselle tulevalle työnantajalleen. Sinun tulee löytää ja olla löydettävissä.

Tutkimusten mukanaan 2/3 kaikista työpaikoista on tänä päivänä piilotyöpaikkoja, ennen kaikkea verkostojen merkitys korostuu työllistymisessä. Kerätäkkö sitten verkostoihin määrää vain laatua? Molempia, riittävästi, riittävän hyviä.

Jo seuraavat viisi vinkkiä verkostojen rakentamisessa vievät sinua eteenpäin työnhakijana

  1. Laajenna ja aktivoi verkostojasi jo työssä tai opinnoissa ollessasi. Sinut työntekijänä tuntevat henkilöt voivat olla silta uuteen työhön, he vinkkaavat sinusta tai sinulle avoimista työmahdollisuuksista, he tuntevat sinun osaamisesi ja suosittelevat sinua.
  2. Laajenna verkostoasi somen tarjoamien mahdollisuuksien kautta. LinkedIn on nopea ja laajasti käytetty tapa lähestyä sinua kiinnostavia yrityksiä. LinkedIn tai Twitter ovat sinulle myös mahdollisuus tuoda osaamistasi esiin. Jos osaamisesi on löydettävissä ja nousee esiin, se ihan ymmärrettävästi lisää työhön liittyviä yhteydenottoja.
  3. Hakeudu tilanteisiin, joissa tapaat ammatillisesti mielenkiintoisia ihmisiä. Erilaiset seminaarit, messut ja muut tapahtumat on luotu juuri verkostoitumista varten, ja näissä huomaat esittäydyttyäsi olevasi nopeasti sisällä lennokkaissa keskusteluissa.
  4. Verkostoituminen on ennen kaikkea jakamista. Aktivoidu siis työelämään linkittyvässä sosiaalisessa mediassa: ”postaa” ja jaa mielestäsi hyviä käytänteitä sekä osaamistasi, herätä keskustelua. Auta verkostossasi toimivia ihmisiä lisäämällä heidän näkyvyyttään ja kerro puolestasi heille avoimista työmahdollisuuksista.
  5. Systemaattisuus, seuranta ja korjausliikkeet toimivat myös työnhakemisessa. Aseta tavoitteita ja välitavoitteita.  Pidä siis itselläsi yllä aloitettuja kontakteja, pidä se mitä lupaat, palaa asiaan sovitusti. Seuraa mitkä asiat toimivat ja mikä ei, tee omista vahvoista käytänteistä työnhakusi supervoimia.

Mikäli et ole vielä ottanut verkostojasi hyötykäyttöön – teethän sen nyt. ”Idoliani” rohkeaa Peppi Pitkätossua lainaten ”Tätä en olekaan koskaan yrittänyt, joten luulen, että se ihan varmasti onnistuu.”

Lue lisää »

Vakuuttava CV -- mistä se muodostuu?

12.11.2019, Jaana

Millainen on hyvä Cv? Mitä se pitää sisällään, miltä se näyttää? Hyvän Cv rakentamisessa tärkeintä on, että tunnistat oman osaamisesi ja olet itsellesi kirkastanut mitä tavoittelet. Hyvä Cv on sinun näköisesi, sinun Cv:täsi ei voi siis rakentaa ulkopuolinen taho. Vakuuttavan Cv:n rakentaminen kuitenkin helpottuu, kun haet itsellesi sparrailukaverin, joka auttaa sinua katsomaan asioita rekrytoijan näkökulmasta – coachin, mentorin tai vaikkapa työnhakuryhmän.

Hallitsen mallikkaasti, vahvuuteni, ydinosaamiseni, parhaimillani olen… Cv on käyntikorttisi työnhaussa. Yhdessä LinkedIn-profiilisi kanssa sen tulisi luoda rekrytoijalle kuva osaamisestasi, tiedoistasi ja taidoistasi. Urasi eri vaiheissa Cv korostaa eri asioita. Valmista Cv:tä ei ole: se elää lähestyttävän yrityksen ja haettavan tehtävän mukaisesti. Varmista myös, että CV:si ja LinkedIn-profiilisi viesti on yhtenevä.

Osaamiseni perustuu, koulutukseni, opintoni, vapaaehtoistoiminta… Cv avaa historiaasi, johon osaamisesi rakentuu, antaa konkreettisia esimerkkejä vastuistasi ja tekemisestäsi.

Innostun kun, minua motivoi, tavoitteeni on… Cv katsoo tulevaan, kertoo tavoitteistasi ja kiinnostuksestasi ottaa seuraava ura-askel. Se kertoo myös siitä, kuinka olet panostanut ja olet valmis panostamaan saavuttaaksesi tavoitteesi.

Saavutukseni, minusta sanottua, saamaani palautetta… Cv kertoo urasi huippuhetkistä, wow-fiiliksistä, saavutetuista euroista ja prosenteista tai tyytyväisistä asiakkaista, motivoivasta johtamisesta. Nämä ovat urakuviasi ja tarinoita työelämästä, joista olet erityisen ylpeä.

Cv:n visuaalisuuden tarkoitus on helpottaa hahmottamista ja nostaa osaamisesi ydintä esiin, tavoitteena ei välttämättä siis ole hulvaton ilotulitus. Värit, fontit, asettelu kuitenkin vahvistavat oikein käytettyinä tavoiteltua mielikuvaa. Selkeys ja loogisuus luovat pohjan toimivalle Cv:lle. Tärkeintä on sisältö!

 

 

Lue lisää »

Kesäloma kuuluu kaikille – osa 2, yrittäjän loma, onko sitä?

24.06.2019, Jaana

Kirjoitin aiemmin kesäloman tärkeydestä uranvaihtajille, työnhakijoille. Moni työnhakija pohtii, että voinko jäädä lomalle projektistani, mitä menetän, jos jään. Sama pyörii monen pienyrittäjän mietteissä. Kuinka suunnittelen ja toimin, että voin jäädä lomalle? Tai tarvitsenko edes lomaa, kun teen juuri sitä mitä haluan ja mistä nautin – kuuluisa yrittäjän vapaus!

Edelleen olen samaa mieltä, että kesäloma kuuluu kaikille, myös pienyrittäjälle, ja väitän että hyvällä suunnittelulla se on myös mahdollinen.  Se on päätettävä asia, hyväksyttävä asia, ja ennen kaikkea kai suunniteltava asia ja itsensä tuntemista. Osa meistä tarvitsee sen kaksi-kolme viikkoa yhtäjaksoista lomaa, osalle riittää mahdollisuus pitää pidennetty viikonloppu silloin tällöin. Tärkeintä on, että yrittäjä ei jätä lomaansa viettämättä omaa jaksamistaan uhmaten. Ja että yrittäjäkin muistaa, että ne läheiset, perhe ja ystävät kaipaavat myös yrittäjän vapaa-aikaa, yhdessä olemista.

Lomailevalle yrittäjälle ei palkkaa tule, eikä lomarahoja – toisen maksamana. Yrittäjä on niistä itse vastuussa.  Tässä tullaan suunnitteluun: kyvykkyyteen (ja haluun) täyttää vuosi etukäteen niin että heinäkuussa voi lomailla pari viikkoa. Ja mitä kummaa, jouluna vielä lisää yhden viikon! Tieto siitä, että et tällöin ole tapaamassa asiakkaita, et myymässä tuotteita etkä palveluita tulee tiedottaa ajoissa asiakkaille, suunnitella yhdessä heidän kanssaan aikataulutus, niin ennen lomaa kuin loman jälkeen: mitä teemme ja milloin, pärjääthän lomani aikana?  Loman aikainen työ tehdään ennen ja jälkeen lomaa. Varmasti myös oman arvomaailman kanssa saa käydä keskustelua: kuinka paljon pienempää tulotasoa lomani tietää? Kuinka paljon enemmän voisin tehdä töissä ollessani? Eli on päätettävä, mitä minä oikeasti haluan, loman plussat ja miinukset. On uskottava itseensä ja palveluunsa, asiakkaat eivät katoa loman aikana.

Lyhyestäkin lomasta on hyötyä! Oman hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että annamme aivoillemme lomaa. Tämän päivän työelämä vaatii jatkuvaa saatavilla olemista, sen tiedetään väsyttävän itse työtä enemmän. Työkuormituksesta onnistunut palautuminen edistää ihmisen hyvinvointia ja toimintakykyä, antaa tilaa luovuudelle ja saa yritystoiminnankin kenties entistä parempaan loistoon.  Palautumista tapahtuu niin lyhyempien taukojen kuin lomien aikana, se edellyttää irrottautumista työstä ja saman aikaisesti voimavarojen täydentämistä.  Rohkaisen siis laittamaan työsähköpostiin merkinnän lomasta ja lomalta paluusta, nauttimaan aikatauluttomuudesta. Hyvää kesää!

Lue lisää »

Kesäloma kuuluu kaikille – osa 1!

04.06.2019, Jaana

Tämä on ensimmäinen blogini – ei parempaa aikaa sen kirjoittamiseen kuin nyt lomien kynnyksellä.  Ihana kesä, kärpäset, aurinko, lämpö. Hetken hengähdys edessä. Enpä tiedä ihmistä, jolle loma ei tekisi hyvää – enpä kai haluakaan tietää.

Uravalmennettavieni kanssa keskustelen hyvin usein, että ajatuksia ei tohtisi irrottaa hetkeksikään työnhausta. Siihen kuitenkin kannustan.  Takana voi olla raskas ja kovinkin työteliäs kevät: useampi kuukausi on ehkä jo pohdittu omaa työmarkkina-arvoa, asiantuntijuuden ja osaamisen ydintä, on pohdittu kiinnostuksen kohteita, unelmiakin. On tehty töitä CV:n sisällön ja LinkedIn verkostoitumisen kanssa. Olkapäällä istuu kuitenkin ”joku”, joka sanoo ”paina, paina, puske, puske”….

Tässä vaiheessa kevättä istahdan usein rauhassa uravalmennettavani kanssa pohtimaan tulevaa: osan kanssa väännetään tässä hetkessä exceliä, osan kanssa tehdään projektisuunnitelmaa, osan kanssa kirjaillaan hyvin vapaamuotoisesti asioita ylös. Mutta kirjataan, raportoidaan, ihan vain itselle, omaan käyttöön.

Ensinnä: analysoi jo tehty. Onko ollut asioita, jotka ovat turhauttaneet työhaussa? Asioita, jotka eivät ole edistäneet työllistymistäsi? Päätä luopua niistä, päätä tehdä toisin. Missä olet onnistunut, mikä on vienyt sinut kohti tavoitettasi, mitä ja kuinka olet tuolloin toiminut? Poimi onnistumiset ja pyri hyödyntämään niitä tulevaisuudessakin.

Toiseksi: suunnittele ja aikatauluta. Mitä ehdit tehdä vielä kesäkuussa: jatka verkostoitumista, kartoita kiinnostavia yrityksiä, mietti erilaisia opintovaihtoehtoja, ota ensimmäiset kontaktit, avaa keskustelua työuraasi ajatellen tärkeiden ihmisten kanssa.

Mieti mitä teet elokuussa, laita kalenteri muistuttamaan sinua aktivoitumisesta: kurssi tai opinnot, mahdollisesti jo sovittu tapaaminen, lista yrityksistä, joita aiot lähestyä aktiivisesti, toimintasuunnitelma.  On siis jotain mihin palata elokuussa. Päätä milloin loma loppuu, niinhän olet tehnyt aiemminkin. Työelämää on siis jälkeen lomienkin.

Kolmanneksi: sovi kesätreffit, anna aikaa läheisellesi, huolehdi itsestäsi. Anna lupa unelmoida. Hautaa varpaat hiekkaan tai nukahda laiturin nokkaan, kuuntele linnunlaulua. Tai kierra festarilta toisille, nauti toreille ja terasseilla -- mikä sinulle onkin tärkeää ja mieluista juuri nyt. Anna kesän rentouttaa. Auringon lämmittämät ajatukset voivat tuoda sinulle syksyyn jotain aivan uutta. Ehkäpä ura-ajatuksesi selvenevät kesällä odottamattomaankin suuntaan, energia antaa rohkeutta ajatella uusia, erilaisiakin ratkaisuja.

Hyvää kesälomaa Sinulle uusien urien etsijä!

-Jaana

Lue lisää »